5 Şubat 2016 Cuma

American Truck Simulator (İnceleme ve Yorum)

Genel bakış: Özellikle Euro Truck Simulator 2 ile adını duyurmuş Scs Software American Truck Simulator ile bu ünün artmasını istedi. Birçok kişi tarafından özellikle Euro Truck Simulator 2 hayranları tarafından çok beklenen bir oyun olması oyunun bir yandan da popülaritesini gösterdi. Fakat oyun tam bir hayal kırıklığı oldu. En büyük sebebi ise oyunun Euro Truck Simulator 2'nin kopyası gibi olmasıydı?

Oynanış Özellikleri: Oynanış olarak Euro Truck Simulator 2'nin tır dinamikleri sanki hala duruyormuş gibi. Amerikan tırları ile Avrupa tırlarının pek farkı yok hissine kapılıyorsunuz. Ee tabi bir Amerikan tırı kullanma fırsatımız olmadı, gerçi normal tır bile kullanamadık. Sonuç olarak tırlar arası pek bir fark hissetmedik. Hazır tırlardan bahsetmişken lisanslı olarak 2 tır var. Tabi yine Euro Truck Simulator 2'yi örnek göstererek lisanslı tır sayısının artacağını tahmin edebiliyoruz.  Harita olarak Amerika'nın Güney bölgesini ele alan bir haritası var. Yeni gelmiş bu haritada çevre öğelerine bayıldığımı söyleyebilirim. En azından Euro Truck Simulator 2'ye oranla şehirdeki canlılık kat ve kat artmış. Tır kullandığımızda Avrupa'daki gibi etrafımızın yeşil ovalar ve dağlardan ziyade daha çok çöl ortamı bulunuyor. O çöl ortamı size Avrupa'da hissedemediğimiz ferahlığı hissettiriyor. Oyuna Avrupa'daki radarlar yerine polisler eklenmiş. Herhangi bir trafik suçu işlediğinizde polisler sirenini yakıyor ve size bir ceza kesiyor. Yanlış anlaşılmasın polisler inip ceza kesmiyorlar. Sadece siren yakıp cezayı Euro Truck Simulator 2'de de olduğu gibi sizin hesabınızdan kesiyorlar. American Truck Simulator'da ki cezalar Euro Truck Simulator 2'dekinden daha fazla. 
Trafik kuralları açısından Amerika'ya uyduğu için Euro Truck Simulator 2'den ilk bir gelindiğinde bocalama oluyor. Cezalar üst üste geliyor. Tabi bunların hepsi alışkanlık meselesi. Bunun dışında oyunun Euro Truck Simulator 2'den çok bir farkı yok.



Teknik Özellikleri: Oyunun grafikleri Euro Truck Simulator 2 ile aynı durumda. Çok bir ilerleme kaydettiğini söylemek zor. DirectX 11 desteği yok. Oyunun fiziğinde değişim yok. Official multiplayer özelliği yoktur.

Sonuç: Peki bu oyun alınır mı? Özellikle şuan ki fiyatı ile alınmasını çok tavsiye etmiyorum. Ben bu incelemeyi yazdığımda fiyatı 59 liraydı. Oyun bekleneni yansıtmadı. Sanki de Euro Truck Simulator 2'ye bir DLC hazırlanmış gibi duruyor. Bu oyunu DLC şeklinde Euro Truck Simulator 2 için yapsalardı eminim ki daha iyi bir yorum alabilirdi. Açıkcası bu oyunun Euro Truck Simulator 2'yi şu haliyle tahtından edebileceğini pek sanmıyorum. Kısacası almayı düşünüyorsanız bile bir süre bekleyin derim. Hem bu şekilde oyuna güncellemeler gelir ve oyun daha iyi bir hale gelir. Ayrıca oyunun fiyatı da indirime girmiş olur.



ADVERTISEMENT
inceloyun

About inceloyun

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :